Kinderkunsteducatie

Tijdens mijn lessen wil ik dat kinderen iets meemaken en ervaren, waardoor ze gemotiveerd de ruimte nemen voor onderzoek en experiment. Het proces en de authenticiteit van het kind zijn hierin belangrijker dan alleen een mooi resultaat.

De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Ik wil dat ze tijdens mijn lessen iets meemaken en ervaren, waardoor ze gemotiveerd de ruimte nemen voor onderzoek en experiment.
De kinderen begeleid ik hierin individueel en op hun eigen niveau.

Haar lievelingsplaneet van ons zonnestelsel was toch echt de Koekjesplaneet 😉

Op aanvraag en in overleg bedenk ik een passende workshop bij een door de school aangedragen of actueel thema, een mooie aanvulling bij de reguliere lessen, in eenmalige workshops tot lessenseries op maat.

Op deze website staan al een aantal kant-en-klare lessen beschreven, om al een idee te geven van mijn manier van werken. Neem voor speciale wensen vooral contact met me op. Ik denk graag mee.

De BiK-opleiding aan de AHK aan de ene kant en de opleiding ‘filosoferen met kinderen en jongeren’ aan de ISVW aan de andere kant lijken me een goede basis om kinderen als onderzoekers, uitvinders en kunstenaars te begeleiden naar oplossingen waar wereldleiders nog veel van kunnen opsteken