Over Inge

Ik ben Inge Koenen, beeldend kunstenaar. Wat ik zoal maak is te zien op www.ingekoenen.nl.
Als materiaalexpert en 1e graads tekendocent geef ik verschillende beeldende workshops en cursussen aan volwassenen.

 

Daarnaast ontwikkel ik als BIK-er (Beroepskunstenaar in de Klas) educatieve kunst- en cultuur projecten voor het basisonderwijs.

Kunsteducatie en filosofie kunnen op ieder thema worden ingezet, in eenmalige workshops tot lessenseries op maat.
Verder bied ik ook spannende kant-en-klare workshopconcepten, waarvoor -in overleg met de school- een onderwerp wordt gekozen.

Mijn lessen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Ik wil dat ze tijdens mijn lessen iets meemaken en ervaren, waardoor ze gemotiveerd de ruimte nemen voor onderzoek en experiment.
Het proces en de authenticiteit van het kind zijn hierin belangrijker dan alleen een mooi resultaat. De kinderen begeleid ik hierin individueel en op hun eigen niveau.

Als beeldend kunstenaar heb ik me altijd verbaasd over de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Een bron van inspiratie die zelden wordt aangeboord.

De BiK-opleiding aan de AHK aan de ene kant en de opleiding ‘filosoferen met kinderen en jongeren’ aan de ISVW aan de andere kant lijken me een goede basis om kinderen als onderzoekers, uitvinders en kunstenaars te begeleiden naar oplossingen waar wereldleiders nog veel van kunnen opsteken!

Zie ook: www.debuurtalsmuseum.nl, website over het kinderkunst-buurtproject De Buurt als Museum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *